Skip navigation
1 2 Previous Next 3156 Views 15 Replies Latest reply: Feb 20, 2012 7:05 PM by dpetzel RSS
C LK Rank: White Belt 29 posts since
Dec 13, 2011
Currently Being Moderated

Feb 20, 2012 5:46 AM

Template Error

Hello

 

I am receiving an error message every couple of minutes.

         Message: The threshold Memory in template /zport/dmd/Devices/Server/Windows/1%20Processor/rrdTemplates/Device has caused an exception.

 

How do I overcome this issue?

 

Many thanks

  • dpetzel Rank: Brown Belt 1,141 posts since
    Oct 17, 2010
    Currently Being Moderated
    1. Feb 20, 2012 9:46 AM (in response to C LK)
    Re: Template Error

    It doesnt tell you what the actual exception is does it? It might be worth checking zenhub.log or zenevent.log for additional details

  • dpetzel Rank: Brown Belt 1,141 posts since
    Oct 17, 2010
    Currently Being Moderated
    3. Feb 20, 2012 10:03 AM (in response to C LK)
    Re: Template Error

    Again, does it give you the actual exception/traceback, or is this all that there is? The event might be limited in info, but zenhub or event.log might have more details.

  • dpetzel Rank: Brown Belt 1,141 posts since
    Oct 17, 2010
    Currently Being Moderated
    5. Feb 20, 2012 10:28 AM (in response to C LK)
    Re: Template Error

    Are the graphs actually working? I believe this thread has revelant info to your issue: http://community.zenoss.org/docs/DOC-3386#comment-5020

     

    You might be able to disable the threshold on the template to make the errors cease

  • dpetzel Rank: Brown Belt 1,141 posts since
    Oct 17, 2010
    Currently Being Moderated
    7. Feb 20, 2012 10:45 AM (in response to C LK)
    Re: Template Error

    The scripts will be included in the ZenPack, the bc and snmpwalk are likely already present, but you'll have to check as I don't know what distro you are using.

     

    If you have removed the zenpack, the errors should have stopped, is that not the case?

     

    In any case, I know alot of people use the pack, so if the graphs were not working that would explain the error message. You could potentially re-install the pack, and from there debug why the graphs were not working.

  • dpetzel Rank: Brown Belt 1,141 posts since
    Oct 17, 2010
    Currently Being Moderated
    9. Feb 20, 2012 11:31 AM (in response to C LK)
    Re: Template Error

    Yeah, you'll want to wait at least three polling intervals (usually 15 minutes) before the NANs should be replace with actual data. If your still seeing NANs after that something is up that will require some additional debugging

  • dpetzel Rank: Brown Belt 1,141 posts since
    Oct 17, 2010
    Currently Being Moderated
    11. Feb 20, 2012 11:40 AM (in response to C LK)
    Re: Template Error

    Any chance you could pass along a screen shot which include the entire screen, not just the graph with the NAN?

  • dpetzel Rank: Brown Belt 1,141 posts since
    Oct 17, 2010
    Currently Being Moderated
    13. Feb 20, 2012 1:53 PM (in response to C LK)
    Re: Template Error

    Can you snmpwalk those OIDs?

1 2 Previous Next

More Like This

  • Retrieving data ...

Legend

  • Correct Answers - 4 points
  • Helpful Answers - 2 points