Skip navigation
8226 Views 3 Replies Latest reply: Jul 28, 2010 1:59 PM by bigegor RSS
Diorgenes Mello Rank: White Belt 15 posts since
Apr 30, 2009
Currently Being Moderated

Jun 24, 2010 3:26 PM

A weird ZenperfWMI behavior???

I´m geting some problems with the Zenpack WMI Windows Performance. I´m geting a lot of errors, ie:

 

If a server go down, I get the "Server Down Event" and the WMI message NT_STATUS_HOST_UNREACHABLE.

Whem the server come up the "Server Down Event" NT_STATUS_HOST_UNREACHABLE persist.

 

All this WMI errors come and the clears events don´t:

WBEM_E_SERVER_TOO_BUSY
NT_STATUS_IO_TIMEOUT
NT_STATUS_ACCESS_DENIED
NT_STATUS_CONNECTION_REFUSED
NT code 0xc002001b

 

All events apears only one time and don´t go way.

 

See this logs:

 

[zenoss@zenserver05 ~]$ cat  /opt/zenoss/log/zenperfwmi.log.3 |grep "devices processed"
2010-06-24 02:56:50,559 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (800 datapoints)
2010-06-24 03:01:50,590 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (1200 datapoints)
2010-06-24 03:06:50,603 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (1600 datapoints)
2010-06-24 03:12:08,350 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (2014 datapoints)
2010-06-24 03:17:08,367 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (2414 datapoints)
2010-06-24 03:22:08,767 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (2814 datapoints)
2010-06-24 03:27:08,791 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (3214 datapoints)
2010-06-24 03:32:41,210 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (3614 datapoints)
2010-06-24 03:37:41,231 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (4014 datapoints)
2010-06-24 03:42:41,242 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (4414 datapoints)
2010-06-24 03:47:41,252 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (4814 datapoints)
2010-06-24 03:52:41,260 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (5214 datapoints)
2010-06-24 03:57:41,282 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (5614 datapoints)
2010-06-24 04:02:41,289 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (6014 datapoints)
2010-06-24 04:07:41,299 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (6414 datapoints)
2010-06-24 04:12:41,312 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (6814 datapoints)
2010-06-24 04:17:41,322 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (7214 datapoints)
2010-06-24 04:22:41,335 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (7614 datapoints)
2010-06-24 04:27:41,347 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (8014 datapoints)
2010-06-24 04:32:41,358 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (8414 datapoints)
2010-06-24 04:37:41,371 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (8814 datapoints)
2010-06-24 04:42:41,384 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (9214 datapoints)
2010-06-24 04:47:41,406 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (9614 datapoints)
2010-06-24 04:52:41,421 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (10014 datapoints)
2010-06-24 04:57:41,437 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (10414 datapoints)
2010-06-24 05:02:41,449 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (10814 datapoints)
2010-06-24 05:07:41,466 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (11214 datapoints)
2010-06-24 05:12:41,475 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (11614 datapoints)
2010-06-24 05:17:41,494 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (12014 datapoints)
2010-06-24 05:22:41,503 INFO zen.zenperfwmi: 58 devices processed (12414 datapoints)

 

 

Any one can help me????

  • Shneids Rank: Green Belt 160 posts since
    Mar 30, 2007
    Currently Being Moderated
    1. Jul 28, 2010 1:38 PM (in response to Diorgenes Mello)
    Re: A weird ZenperfWMI behavior???

    I get the following...can this be ignored or have zenoss just log a warning?

     

    ==> /usr/local/zenoss/zenoss/log/zenperfwmi.log <==
    2010-07-28 13:32:36,119 ERROR zen.pysamba: ExecQuery on WinSrv021 (WBEM_E_SERVER_TOO_BUSY)
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/local/zenoss/zenoss/ZenPacks/ZenPacks.community.WMIDataSource-2.7.egg/ZenPacks/community/WMIDataSource/Query.py", line 261, in inner
        WERR_CHECK(result, self._deviceId, "ExecQuery")
      File "/usr/local/zenoss/python/lib/pysamba/library.py", line 193, in WERR_CHECK
        raise WError(result, deviceId, action)
    WError: ExecQuery on WinSrv021 (WBEM_E_SERVER_TOO_BUSY)
    2010-07-28 13:32:36,120 ERROR zen.zenperfwmi: Device WinSrv021: ExecQuery on WinSrv021 (WBEM_E_SERVER_TOO_BUSY)
    

     

     

    Running 3.0 on Ubuntu

  • bigegor ZenossMaster 208 posts since
    Apr 23, 2009
    Currently Being Moderated
    2. Jul 28, 2010 1:56 PM (in response to Diorgenes Mello)
    Re: A weird ZenperfWMI behavior???

    Hi Diorgenes Mello,

     

    this error was solved in WMI Data Source 2.6. Thanks for pointing this out.

     

    Egor

  • bigegor ZenossMaster 208 posts since
    Apr 23, 2009
    Currently Being Moderated
    3. Jul 28, 2010 1:59 PM (in response to Shneids)
    Re: A weird ZenperfWMI behavior???

    Hi Shneids,

     

    check your Windows Server maybe you need to restart  winmgmt service.

     

    Egor

More Like This

  • Retrieving data ...

Legend

  • Correct Answers - 4 points
  • Helpful Answers - 2 points