Skip navigation
1

Zenoss Community Alliance (ZCA)

Posted by jmp242 Jul 11, 2011

The community has created the Zenoss Community Alliance (ZCA) which is a group of senior community members who are working to evolve Zenoss core and the community to better serve the needs of the community and the entire Zenoss ecosystem. To this end, the board of ZCA has provided the following agenda:



1) Solidify our position and degree of feelings about Zenoss Inc's neglect of Core
2) Figure organizational model
    a) board makes decisions
    b) democratic decision making via polling
    c) other
3) Discuss pro/con of
    a) separate wiki for documentation/organization and use of Zenoss forums for mass communication
    b) exclusively use Zenoss forums
4) Solidify Core demands/needs
    a) What does Core lack to be a competitive product?
    b) What features does Core need to share with Service Dynamics? - Under the assumption of working coop with Zenoss on Core codebase
    c) What does Core need to operate and compete if forking is our only option in the future?
5) How do we incentivize projects?
6) How do we subsidize incentivized projects?

A conference call discussed many of these points today.

 

These are the action items:

 

1) Set up a mailing list for the board

2) Work out the ZCA "headquarters"

3) Provide more information about all of this to the wider community ASAP.

0

Hi all,

I'm having trouble with my zenoss 3.0.3 version.

Since few days ago the event console stopped updating

when trying to troubleshoot that I noticed that the vent console became blank and it

desplays 'NO EVENT' same to the Dashboard.

Can Anyone help me solve this issue? Really need help on this

 

Thanks

0

Zenoss ghraph problem

Posted by belalus May 5, 2011

 

 

 

 

 

 

Dears,

 

 

I have monitoring  2G bandwidth  but it not represent more than 40 M  and with a spikes  , I have changed the SNMP cycle to 30 sec but without luck

 

 

Thanks

 

 

 

 

 

 

 

 

untitled.bmp

 

 

 

0

Hi,

 

Iam using Zenoss 2.5.2 version and iam unable to delete the device , the data seems to be corrupted, while i try to delete the device i get the following

error.

 

Type: AttributeError
Value: instances

Traceback (innermost last):

  • Module ZPublisher.Publish, line 119, in publish
  • Module ZPublisher.mapply, line 88, in mapply
  • Module ZPublisher.Publish, line 42, in call_object
  • Module Products.ZenModel.Organizer, line 255, in manage_deleteOrganizers
  • Module Products.ZenModel.Organizer, line 226, in manage_deleteOrganizer
  • Module Products.ZenRelations.PrimaryPathObjectManager, line 122, in _delObject
  • Module OFS.ObjectManager, line 385, in _delObject
  • Module zope.event, line 23, in notify
  • Module zope.component.event, line 26, in dispatch
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module zope.component.event, line 33, in objectEventNotify
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module OFS.subscribers, line 107, in dispatchObjectWillBeMovedEvent
  • Module zope.app.container.contained, line 182, in dispatchToSublocations
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module zope.app.container.contained, line 182, in dispatchToSublocations
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module OFS.subscribers, line 107, in dispatchObjectWillBeMovedEvent
  • Module zope.app.container.contained, line 182, in dispatchToSublocations
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module OFS.subscribers, line 107, in dispatchObjectWillBeMovedEvent
  • Module zope.app.container.contained, line 182, in dispatchToSublocations
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module zope.app.container.contained, line 182, in dispatchToSublocations
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module OFS.subscribers, line 107, in dispatchObjectWillBeMovedEvent
  • Module zope.app.container.contained, line 182, in dispatchToSublocations
  • Module zope.component._api, line 130, in subscribers
  • Module zope.component.registry, line 290, in subscribers
  • Module zope.interface.adapter, line 535, in subscribers
  • Module Products.ZenRelations.subscribers, line 24, in cleanUpRelationships
  • Module Products.ZenRelations.ToOneRelationship, line 102, in _remoteRemove

AttributeError: instances

 

Kindly please help me on this, due to this iam not able to see the devices in the devices list also.

 

Regards

Mirza

0

New Forum FAQ page

Posted by jmp242 Feb 17, 2010

I've posted on the Zenoss User forum, but I feel this is relevant to the community documentors also. I've given up waiting for Jive to fix whatever's broken with long pages, and have stared a second FAQ page. This is less than Ideal, but having some documentation is better than me sitting and waiting to post because of technical difficulties. It's here

http://community.zenoss.org/docs/DOC-4724

 

Comments welcome, especially on how to better organize community knowledge ...

1

I'm having a problem where I can no longer effectively edit or add to the existing Community FAQ. The platform will just cut off the last third or so of the document on any new save, no matter what it is. I can't really figure out what that is, but I've reported it, and expect it has been reported to Jive.

 

Anyway, for the Documentors community, I thought I should post why I haven't updated the FAQ recently, and solicit feedback about how to manage this issue, as well as the now pretty lengthy single FAQ page. I think maybe splitting the FAQ by topic might be useful, but then it also makes it... less useful also - the users need to guess if we thought the problem was the same category as they think it is.

 

Maybe moving the "answers" from the main page to secondary pages would help shorten that initial page. This is an OK idea, but a lot of work which will slow updates even more. I'm also hesitant to even try and change the existing FAQ page due to the current fragility of it (I can revert to v11 easily, but that won't help at all with any sort of change).

 

I'm open to comments.